Žive biblioteke i Porodične grupne konferencije održane u Banjaluci, Cazinu i Novom Gradu

by okt 26, 2020Vijesti0 comments

Žive biblioteke i Porodične grupne konferencije održane u Banjaluci, Cazinu i Novom Gradu

by | okt 26, 2020

U okviru projekta ,,Promocija i zaštita prava ugrožene djece” koji finansira Evropska unija, a implementiraju LIR CD i ASB, tokom protekla dva mjeseca realizovane su četiri Žive biblioteke, i četiri Porodične grupne konferencije.

Po jedna “živa biblioteka” i porodična grupna konferencija održana je u Banjaluci i Novom Gradu, dok su dvije realizovane u Cazinu i to u osnovnoj i srednjoj školi i gradskoj vijećnici.

Žive biblioteke su održane za učenike osnovne I srednje škole sa ciljem osvješćivanja ljudskih prava mladih u marginalizovanim društvenim zajednicama, ukazivanje na vršnjačko nasilje i pravo i mehanizme zaštite. “Žive knjige” predstavile su svoje iskustvo, kada je u pitanju vršnjačko i internet nasilje, a potom su učenici diskutovali o svojim problemima.

Cilj porodičnih grupnih konferencija je da se učesnici obuke upoznaju sa  inovitivnim praksama i primjenom modela Porodične grupne konferencije u domenu socijalne zaštite i sistemu obrazovanja, sa ciljem unapređenja zaštite i podrške ranjivim kategorijama djece i mladih. Učesnici su bili članovi I korisnici IRIS mreže, udruženja civilnog društva, predstavnici centara za socijalni rad, stručno školsko osoblje, prosvjetni radnici te predstavnci lokalne samouprave.

Sve radionice su održane u skladu sa epidemiološkim mjerama propisanom zbog pojave pandemija Covid 19.

Najnovije vijesti