Razvijanje socijalnih usluga kroz davanje mogućnosti

by okt 5, 2023Vijesti0 comments

Razvijanje socijalnih usluga kroz davanje mogućnosti

by | okt 5, 2023

Mreža IRIS objavljuje poziv za podnošenje prijedloga projekata: “Razvoj usluga u zajednici” koji će pružiti finansijsku podršku organizacijama članicama u Albaniji, Bosni i Hercegovini, Kosovu*, Crnoj Gori, Sjevernoj Makedoniji i Srbiji.

Poziv će podržati 12 članova IRIS-a u akcijama izgradnje kapaciteta u svrhu omogućavanja organizacijama da razviju adekvatne usluge, sposobnosti i vještine u utjecanju na javnu politiku.

Opšti cilj je izgradnja kapaciteta IRIS organizacija za unaprijeđenje pružanja usluga i uspostavljanje efikasnih mehanizama za zaštitu ljudskih prava sprečavajući sve oblike diskriminacije, donoseći pozitivne promjene u regionu.

Specifični cilj je uticati na pružanje usluga i političko okruženje i povećati domet u zajednicama u cilju zaštite i uključivanja marginalizovane populacije.

Ukupan budžet poziva je 180 000 EUR. Predviđeno je da će biti dodijeljeno najmanje 10.000 €, a maksimalno 20.000 € po projektu. Trajanje predloženih projekata trebalo bi da bude do 12 mjeseci.

Ukoliko imate projektnu ideju, molimo Vas da svoje prijedloge pošaljete na iris@iris-see.eu najkasnije do 30.10.2023. u 16.00 sati, sa predmetom e-pošte u kojem se navodi: “Podnošenje prijave za poziv za podnošenje prijedloga – Naziv organizacije podnosioca prijave” .

Za više informacija i prijavne formulare pogledajte:

Call for proposals English

Call for proposals Albanian

Call for proposals Macedonian

Call for proposals Serbian

Online info sesija će se održati u petak, 13. oktobra 2023. godine u 14h. Ukoliko želite biti dio sesije prijavite se na iris@iris-see.eu kako bismo vas mogli obavijestiti i poslati vam link prije događaja.

Zoom link za info sesiju:

https://us02web.zoom.us/j/82804647871?pwd=VVk0WEQ0eTNkL1BEaWhpNU9qekphdz09

O programu: Program grantova „Razvoj usluga u zajednici“ deo je projekta „Jačanje kapaciteta i političkog angažovanja pružalaca usluga u zajednici – IRIS PROGRESS“ koji finansira Evropska unija. Projekat implementira Inicijativa za razvoj i saradnju (IDC) u partnerstvu sa Arbeiter Samariter Bund e.V (Njemačka), Alfa Centrom (Crna Gora), Centrom za radna prava (Albanija), Institutom za razvoj zajednice (Sjeverna Makedonija), LIR CD (BiH) ), Centar za samostalni život (Kosovo*).

Najnovije vijesti