Grantovi podrške za osnaživanje 15 OCD članica IRIS mreže u BiH

by jul 6, 2022Vijesti0 comments

Grantovi podrške za osnaživanje 15 OCD članica IRIS mreže u BiH

by | jul 6, 2022

Članovi IRIS mreže dobili su 15 grantova u okviru podrške Evropske unije organizacijama civilnog društva (OCD) u oblasti socijalne uključenosti i socijalnog preduzetništva, u okviru projekta “Bolja socijalna uključenost kroz osnaženu IRIS mrežu organizacija civilnog društva”.

Implementacija svih podržanih projekata je počela 1. juna 2022. godine i trajaće od osam do deset mjeseci. Svaki projekat se bavi važnim pitanjima socijalnog razvoja, saradnjom sa lokalnim zajednicama, unapređenjem položaja OCD i odgovorima na različite potrebe vulnerabilnih grupa.

Cilj dodjele malih grantova je izgradnja kapaciteta OCD, pokretanje pitanja javnog zagovaranja koja će doprinijeti društvenim inovacijama na lokalnom i nacionalnom nivou u svrhu izgradnje otpornijeg i inkluzivnijeg društva, promovisanje socijalnog preduzetništva i zalaganja za pozitivne društvene promjene u zajednicama.

Takođe, grantovi će doprinijeti jačanju učešća OCD u IRIS mreži,  uspostavljanju i poboljšanju socijalnih usluga za vulnerabilne grupe i njihovoj boljoj socijalnoj uključenosti.

Kriterijumi za ocjenu projekata su uključivali: učinak; sveobuhvatnost informacija uključujući relevantnost prijedloga u odnosu na ciljeve; kapacitet identifikovanih aktivnosti za postizanje definisanih ciljeva; odnos između predloženih akcija i finansijskog plana; dosadašnje iskustvo osoblja, kvalitet plana rada sa prijedlogom budžeta; planirani uticaj projekta i buduća održivost.

IRIS mreža želi čestitati svim organizacijama članicama koje su dobile male grantove.

Konačni popis svih organizacija koje su dobile grantove možete naći OVDJE.

Najnovije vijesti