Uspješne priče: Udruženje “Rastimo zajedno”

by aug 8, 2019Vijesti0 comments

Uspješne priče: Udruženje “Rastimo zajedno”

by | aug 8, 2019

Veliki broj djece i omladine sa smetnjama u razvoju živi u ruralnim sredinama opštine Gacko. Zbog udaljenosti i loše socio-ekonomske situacije u kojoj se nalaze nisu bili u mogućnosti redovno dolaziti i koristiti usluge koje Udruženje roditelja i prijatelja djece i omladine sa posebnim potrebama „Rastimo zajedno“ Gacko pruža  u Centru za djecu sa posebnim potrebama. Kako bi ovu dodatno marginalizovanu grupu uključili u aktivnosti CDPP-a i njihovu svakodnevnicu učinili lješom i sadržajnijom, u Udruženju «Rastimo zajedno»,  došli su na ideju nabavke automobila.

Udruženje je pokrenulo akciju prikupljanja potrebnih sredstava 2011. godine.   Podržala ih je Fondacija „Mozaik“ kroz projekat „Socijalna inkluzija u Dnevnom centru“ finasiranjem 20% ukupnih sredstva potrebnih za kupovinu, a 80% sredstava Udruženje je prikupilo kroz promociju i lobiranje od lokalne zajednice (Opštna Gacko, državna i privatna preduzeća sa teritorije naše opštine kao i pojedina fizička lica).

«Kupovinom ovoga automobila djeca i omladina sa smetnjama u razvoju iz ruralnog područja uključena su u svakodnevne aktivnosti Centra gdje im je obezbijeđena stručna pomoć i podrška kroz pedagoške, psiho-socijalne, defektološko-logopedske i fiziotererapeutske tretmane i na taj način kod njih je povečan stepen socijalizacije i integracije», ponosni su u «Udruženju Rastimo zajedno»..

Najnovije vijesti