Drvarski učenici stekli nove vještine kroz jedinstvenu obuku

by feb 11, 2020Vijesti0 comments

Drvarski učenici stekli nove vještine kroz jedinstvenu obuku

by | feb 11, 2020

U okviru projekta „Zajedno u budućnost kroz međuetničko pomirenje među mladima“ kojeg finansira Ambasada SAD-a u Bosni i Hercegovini, a  implementira LIR Civilno društvo u Osnovnoj školi „Drvar“ je održana obuka za Žive biblioteke, 10. i 11. februara.

Obuka je održana u saradnji i uz podršku Osnovne škole „Drvar“ iz Drvara koja je izvršila odabir učenika završnih razreda, obezbijedila prostor i pružila organizacionu i logističku podršku.

Obuka “Žive biblioteke” se organizuje kao sredstvo za zaštitu i promociju ljudskih prava i poštovanja ljudskog dostojanstva, s ciljem podizanja svijesti i pružanja konstruktivnog dijaloga o predrasudama koje su dovele do diskriminacije pojedinaca. Svrha obuke je potaknuti učesnike da sigurno i slobodno raspravljaju o pitanjima koja se tiču mladih, da prepoznaju i razviju njihove potencijale, da vježbaju rješavanje problema povezanih s različitostima i rješavaju sukobe asertivnom komunikacijom.

Preko 30 učenika završnih razreda osnovne škole „Drvar“ aktivno je učestvovalo u obuci što je za rezultat imalo povećanje njihovog znanja o ljudskim pravima, predrasudama, diskriminaciji i asertivnoj komunikaciji i uticalo na povećanje njihovih komunikacijskih vještina.

Najnovije vijesti