Trening mentorske podrške predstavljen i u FBiH

by feb 14, 2019Vijesti0 comments

Trening mentorske podrške predstavljen i u FBiH

by | feb 14, 2019

Nakon informativnog sastanka u Republici Srpskoj, održan je informatvni sastanak o treningu mentorske podrške i sa predstavnicima definisanih opština u Federaciji Bosne i Hercegovine. Sastanak je održan u Federalnom Ministarstvu rada i socijalne politike, a prisustvovali su mu Vesko Drljača, ministar rada i socijalne politike FBiH, Miroslav Jurešić, pomoćnik ministra za socijalnu zaštitu i zaštitu porodice i djece, kao i predstavnici definisanih oština i centara za socijalni rad Federacije Bosne i Hercegovine: Dobretića, Ključa, Sapne, Vareša, Foče u FBiH, i Bosanskog Grahova. Pored navedenih opština, u treningu će učestvovati i opština Domaljevac. Program su predstavili Elmir Bojadžić, generalni direktor ASB-a za Jugoistočnu Evropu i Biljana Zgonjanin, izvršna direktorica LIR CD-a.

Ovaj trening koji provodi „Udruženje samarićanskih radnika – ASB“ dio je projekta koji je ova organizacija pokrenula u zemljama Zapadnog Balkana pod nazivom „Inicijativa za socijalnu dimenziju evropskih integracija“.

Cilj projekta  „Inicijativa za socijalnu dimenziju evropskih integracija“  jeste unapređenje socijalne zaštite i jačanje kapaciteta lokalnih zajednica u oblasti socijalne zaštite. Mentorski program u okviru Socijalne dimenzije evropskih integracija sadrži pripremu projektnih ideja koje imaju za cilj mjere aktivne socijalne inkluzije, reforme socijalne zaštite i zapošljavanja, a uz podršku ASB-a.

Program obuke za predstavnike definisanih opština provodi se kroz pružanje konsultacija i uputstava u trajanju od 32 sata u razdoblju provođenja projekta.

 

Najnovije vijesti