Regionalna socijalna akademija Iris mreže – Poziv za prijavu

by apr 15, 2019Vijesti0 comments

Regionalna socijalna akademija Iris mreže – Poziv za prijavu

by | apr 15, 2019

Nakon prve regionalne Regionalne socijalne akademije Iris mreže održane u Beogradu u novembru 2018. godine, IRIS – mreža organizacija civilnog društva i Arbeiter-Samariter-Bund Deutschland e.V. objavili su novi poziv za učestvovanje u Regionalnoj socijalnoj akademiji, koji će se održati u Tirani u Albaniji od 27. do 30. maja 2019. godine.

Akademija pruža učesnicima jedinstvenu priliku da iskoriste raznoliki paket obuke, uvođenje pravnog okvira i praktičnih modela socijalnih preduzeća u regiji, istraživanje inovativnih preduzetničkih aktivnosti za razvoj regije kroz veće uključivanje migranata, Roma, žena, mladih, osoba s invaliditetom i drugih marginalizovanih skupinama na tržištu rada i pružanja socijalnih usluga.  Učesnici će pohađati  prilagođene obuke četiri dana. Obuka  se sastoji od različitih metoda učenja, uključujući predavanja, radionice, diskusije i terenske posjete. Program Akademije omogućiće daljnje poboljšanje i optimizaciju potreba, interesa i ograničenja ciljnih skupina te njihovih institucionalnih i organizacijskih okruženja. Osim toga, učesnici će imati priliku da predlože temu koja će biti zanimljiva i koja će biti razrađena i uvrštena u program Akademije.

Sve informacije i postupke prijave potražite OVDJE Rok za prijavu je 26. april 2019. u 17 sati.

Konačni popis učesnika biće objavljen na web stranici IRIS mreže najkasnije 20 dana nakon zatvaranja konkursa. Uspješni učesnici će dobiti certifikate i ući u Alumni Akademije. Nakon obuke, svaki od njih će biti obvezan dostaviti informativnu sesiju / radionicu svojoj zajednici, organizacijama ili institucijama i prijaviti ih predstavnicima ASB-a. Ova aktivnost mora biti dovršena u roku od 3 mjeseca od završetka obrazovanja.

Izvanredni rezultati na Akademiji smatraće se prednostima pri prijavljivanju na stažiranje u Evropskoj uniji koje organizuje IRIS mreža. Nakon Akademije, polaznici će imati priliku dobiti stipendiju za pripravništvo u relevantnoj organizaciji za pružanje socijalnih usluga koja se nalazi u EU. Regionalna društvena akademija dio je redovnih aktivnosti IRIS  programa , koji se svake godine organizuju u svakoj od država Svjetske banke.

Slike i utiske s Prve regionalne društvene akademije možete vidjeti ovdje.

Za prijavu i dodatna pitanja molimo kontaktirajte iris@iris-see.eu.

Najnovije vijesti