Predstavljen projekat i uručena Deklaracija o unapređenju socijalne politike na Zapadnom Balkanu

by feb 11, 2019Vijesti0 comments

Predstavljen projekat i uručena Deklaracija o unapređenju socijalne politike na Zapadnom Balkanu

by | feb 11, 2019

Generalni direktor ASB-a za Jugoistočnu Evropu Elmir Bojadžić, predstavio je ministru zdravlja i socijalne zaštite RS, Alenu Šeraniću projekat Inicijativa za socijalnu dimenziju evropskih integracija na sastanku održanom u petak, 8. februara u Banjaluci. Cilj ovog projekta je  da se ukaže na potrebu za boljom socijalnom politikom i politikom zapošljavanja u Bosni i Hercegovini. 

Na sastanku održanom u petak,  ministru je uručena i Deklaracija o unapređenju socijalne politike na Zapadnom Balkanu potpisana u Beogradu na inicijativi ministara Zapadnog Balkana u novembru 2018. godine.

Biljana Zgonjanin, direktorica LIR CD, na sastanku je najavila  informativni sastanak  sa definisanim opštinama u Republici Srpskoj koji će se održati sutra, 12. februara u Vladi Republike Srpske.  Na ovom sastanku, opštine će se upoznati sa treningom mentorske podrške za predstavnike opština koji osigurava razumjevanje procesa planiranja projekta,odnosno identifikacije potrebe u lokalnoj zajednici i razvoj vještina potrebnih za izradu kvalitetnih projektnih prijava.

 

Najnovije vijesti