Covid 19, Asocijacija za razvoj LEDA: Terenski rad zamijenile zabavne igrice online

by apr 6, 2020Vijesti0 comments

Covid 19, Asocijacija za razvoj LEDA: Terenski rad zamijenile zabavne igrice online

by | apr 6, 2020

Shodno novonastaloj situaciji sa COVID-19 mi smo obustavili terenski rad, sve u svrhu poštovanja mjera sprječavanja širenja zaraze. Naši primarni korisnici su djeca predškolskog uzrasta te komuniciramo sa djecom i porodicama putem telefona i online platformi. Jako je važno da svi poštujemo upute i da naše kontakte svedemo na minimum, a opet pronađemo način da naši korisnici ne budu zanemareni.

Budući da nam je onemogućen rad na teren i podrška našim mališanima u vrtićima, naši vrijedni odgajatelji online stimulišu mališane da lakše i zabavnije provode vrijeme u izolaciji.

Pripremaju im zabavne igrice, a djeca s druge strane sa zadovoljstvom šalju svoje radove nama. Najmanje što možemo uraditi je da ih objavimo na našoj stranici, te na taj način stimulišemo i ostale roditelje kako provesti vrijeme u kući na ispunjen način.

Mi kao organizacija stojimo na raspolaganju svojim korisnicima, te rado možemo biti posrednici kada su u pitanju paketi pomoći ili ostala pomoć socijalno-ranjivim kategorijama.

LEDA poručuje:

“Ostanite u kući, sve će biti u redu”.

Najnovije vijesti