Intezivne konsultacije i distribucija materijala za objavu Javnog poziva

by feb 6, 2024

Intezivne konsultacije i distribucija materijala za objavu Javnog poziva

by | feb 6, 2024

U okviru projekta „Udruživanje snaga za radna mjesta i stabilnost: Podrška ugroženim osobama u BIH kroz javno/privatno/civilno partnerstvo“, u proteklih 10 dana vršene su intezivne konsultacije i distribucija materijala za objavu Javnog poziva u svim partnerskim lokalnim zajednicama.

Uobičajeni procesi i postupci u lokalnim zajednicama prilikom njihovih lokalnih Javnih poziva, sada su inovirani novim vizuelnim identitetom lokalnih partnera na plakatima Javnih poziva,  sadržajem prilagođenim potencijalnim korisnicima ( mladi, žene, i ostale kategorije ) prezentovanim i selektovanim QR kodom za svaku pojedinačnu lokalnu zajednicu, te intenzivnim oglašavanjem na društvenim mrežama.

Konstruktivni razgovori u Varešu, Travniku, Tesliću, Trebinju, Goraždu i Zavidovićima  su zainteresovali prije svega kompanije koje će, uz pomoć ovog poziva, uskoro moći dobiti prijeko potrebnu radnu snagu. Učesnici ovih sastanaka su, svako iz perspektive vlastite sredine, skrenuli pažnju na određene specifičnosti koje u svakom slučaju, najavljuju dinamičan proces u naredna dva mjeseca koliko Javni poziv traje.

Javni poziv biće postavljen na frekventna mjesta u navedenim opštinama, kako bi ih potencijalni kandidati mogli uočiti. Takođe, postavljeni su i QR kodovi na papirne plakate radi lakšeg pristupa informacijama putem „pametnih“ mobilnih telefona. Novitet u procesu marketing strategije objavljivanja Javnog poziva je i njegovo plasiranje putem društvenih mreža i korištenje pogodnosti njihovog uticaja kod javnog mnenja. To znači da će stanovnici lokalnih zajednica tokom dva mjeseca trajanja Javnog poziva, dobijati obavijesti i usmjerenja za prijavljivanje na isti.  

 

Vijesti aktulenog projekta