Interaktivni trening “Upravljanje poslovanjem” uskoro u šest opština

by maj 29, 2024

Interaktivni trening “Upravljanje poslovanjem” uskoro u šest opština

by | maj 29, 2024

LIR CD će organizovati interaktivni trening ,,Upravljanje poslovanjem” u svih šest gradova/opština/općina obuhvaćenih projektom  „Udruživanje snaga za radna mjesta i stabilnost: Podrška ugroženim osobama u BiH kroz javno/privatno/civilno partnerstvo“. Riječ je opštinama: Travnik, Trebinje, Teslić, Vareš, Goražde i Zavidovići. Učesnici ovih treninga su odabrani kandidati po Javnom pozivu za proces samozapošljavanja, a svaki od učesnika će dobiti poslovni plan koji će tokom treninga razraditi.

Kandidatima su na raspolaganju dvije vrste poslovnog plana:

Cilj ovog treninga je osnažiti učesnike pružanjem prilika za sticanje novih  znanja, vještina i alata potrebnih za samozapošljavanje ili unapređenje postojećeg poslovanja, razvijanje poslovnih ideja i planova, razumijevanje pravnih i regulatornih zahtjeva, poboljšanje finansijske pismenosti, kao i  ovladavanje marketinškim strategijama neophodnih za upravljanje poslovanjem.

Projekat „Udruživanje snaga za radna mjesta i stabilnost: Podrška ugroženim osobama u BiH kroz javno/privatno/civilno partnerstvo“ je finansiran od strane njemačkog Saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj  – BMZ. Nosilac projekta je ASB SEE, implementacioni partner LIR CD, a implementira se u saradnji sa lokalnim zajednicama Goražde, Trebinje, Zavidovići, Teslić, Travnik i Vareš.

Vijesti aktulenog projekta